Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

21 december – planetär kyss förändrar världen

För första gången på 400 år, sedan 1623, kommer Jupiter och Saturnus att nästan snudda vid varandra, vid ett möte som äger rum natten till den 21 december i år.

För dem som bor i den norra hemisfären inträffar då vintersolståndet och för dem som lever i den södra börjar sommaren. Den unika planetparningen kallas på engelska för ”great conjunction” och är en sällsynt astronomisk händelse.

Spektaklet kommer att synas över hela världen och kan avnjutas helt utan specialutrustning, enligt National Geographic. Titta bara sydväst, så snart som himlen blir mörk. Det går bra att börja titta redan nu, och se hur de två ljusa planeterna närmar sig varandra.

Astrologer menar att vår existens olika dimensioner har tunnare slöjor under solståndet. Människor är mer öppna och förbundna med jordens energier.

Detta är en tid då ljuset återkommer – vattumannens tid. Under just den här historiska konjunktionen kommer högre energifrekvenser till vår planet och en ny värld är på väg att födas. Allt kommer att se likadant ut men tack vare de förstärkta energivågorna når mänskligheten högre höjder och levnadssätt.

Många astrologer förutspår en riktning mot det gemensamma – istället för att förlita oss på regeringar och stora företag så kommer vi att söka kollektivt drivna organisationer samt mindre företag. Det ömsesidiga och humanitära kommer att stå i fokus. Med hjälp av teknologi förenas vi och känner ett starkt förbund.

Världens förändring står alltså bokstavligen skriven i stjärnorna. Många ursprungsfolk, till exempel aboriginer och mayaindianer, även yogis, har förberett sig för den här händelsen i flera år.

Källor:

National Geographic: Rare conjunction…

Illustrerad vetenskap: Konjunktion 2020

Forever conscious: The coscmic and spiritual significance…

Uspire life: Astrology 21 december…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: